ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

13:11 - 02 Μαρ 2006 | Οικονομία
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων που θα αντικαταστήσει το νόμο 2545/1997 για τις Βιομηχανικές και Επιχειρηματικές περιοχές (ΒΕΠΕ).
Σημειώνεται ότι η τελευταία νομοθετική ρύθμιση (ν. 2545/97), που αφορούσε στη δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία των ΒΕΠΕ, έγινε πριν από σχεδόν μια δεκαετία, κατά την οποία διαπιστώθηκαν σοβαρές αδυναμίες και δυσλειτουργίες καθώς και ελλείψεις του σχετικού θεσμικού πλαισίου. Συνεπώς, το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί αφενός μεν στην προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων και τη διεύρυνση του ενδιαφέροντος νέων φορέων, κυρίως από την ιδιωτική πρωτοβουλία, για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΠ) και αφετέρου δε στη βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών, σε συνδυασμό με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξυγίανση υφιστάμενων βιομηχανικών συγκεντρώσεων. Οι κύριοι στόχοι και οι σημαντικότερες καινοτομίες του νέου νομοσχεδίου είναι:
* Η δημιουργία νέων σύγχρονων λειτουργικών χώρων υποδοχής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με συγκεκριμένα και σαφή πλεονεκτήματα, ώστε να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
* Η προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων(ΕΠ), που θα μπορούν να επιδοτηθούν από τον αναπτυξιακό νόμο ή το ΕΠΑΝ.
* Η διεύρυνση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη διαφόρων τύπων Επιχειρηματικών Πάρκων από πολλούς φορείς: τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρίες, όμιλοι επιχειρήσεων κλπ.
* Η παροχή ολόκληρης σειράς από πλεονεκτήματα στους δυνητικούς επενδυτές (λιγότερες άδειες, δυνατότητα επιχορήγησης κλπ).
* Η δυνατότητα διεύρυνσης των τύπων επιχειρήσεων που μπορεί να υποδεχτεί ένα ΕΠ και πέραν της μεταποίησης.
* Η περιβαλλοντική και οργανωτική εξυγίανση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων.
* Η βελτίωση και ουσιαστική αναβάθμιση των επιχειρηματικών υποδομών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.