ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα

19:47 - 10 Δεκ 2019 | Οικονομία
«Η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις» διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Yahoo Finance».

Ο υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα, ενώ δήλωσε επίσης πως η Κίνα αποτελεί έναν μεγάλο επενδυτή για τη χώρα μας.  

«Η κυβέρνησή μας θέλει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. Θέλουμε να πείσουμε όλους ότι εάν επιλέξουν τη χώρα μας για να επενδύσουν, θα σεβαστούμε τον χρόνο και το χρήμα τους. Ψηφίσαμε ένα καινούριο νόμο ο οποίος αφαιρεί όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Ξεκινάμε τη μείωση της φορολογίας και επιταχύνουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η Κίνα είναι ένας πολύ μεγάλος επενδυτής για τη χώρα μας. Πριν από 10 χρόνια ήρθαν με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση της Cosco παγκοσμίως. Πέρα από τις κινεζικές επενδύσεις, η Ελλάδα είναι μία δυτική χώρα. Έχουμε στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρούμε τρόπους για περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης για το σχέδιο «Ηρακλής» που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον SSM, φέρνουμε αύριο στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο μέσω της παροχής εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου αποσκοπεί στην ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δισ. μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.