ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Φέσσας: Εφικτή η ανάπτυξη 3% για το 2020 Κύριο

16:40 - 12 Δεκ 2019 | Οικονομία
Θ. Φέσσας: Εφικτή η ανάπτυξη 3% για το 2020
Στην εκτίμηση ότι είναι εφικτός ο στόχος της κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 2,8% το 2020, προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, εκφράζοντας την αισιοδοξία για ανάπτυξη ακόμη και 3% αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με έμφαση στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Η ελληνική βιομηχανία, παρά την κρίση και τα προβλήματα διαθέτει πολλές δυναμικές. Είναι η βιομηχανία που άντεξε, επενδύοντας πάνω από 30 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση, και που σήμερα συνεισφέρει στο 20% των θέσεων απασχόλησης, πληρώνει το 40% των εταιρικών φόρων και αποτελεί την εξαγωγική αιχμή της χώρας με 40% των εξαγωγών συνολικά. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο παραγωγικός αυτός ιστός να στηριχθεί, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος», υπογράμμισε ο κ. Φέσσας, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του Βιομηχανικού Συνεδρίου του ΣΕΒ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 4.0 μια ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

«Με τον όρο 4η βιομηχανική επανάσταση εννοούμε τη συνύπαρξη και διάδραση ανθρώπου και μηχανής, σε ένα ενοποιούμενο φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο με δυσδιάκριτα όρια. Η 4η βιομηχανική επανάσταση περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι κινούνται μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού κόσμου με την χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας για να διαχειρισθούν και να διευκολύνουν τη ζωή τους. Έτσι, το Internet of Things (IOT), η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τα robotics, η Εικονική Πραγματικότητα (VR) και τα μεγάλα δεδομένα (Big Data) αλλάζουν δραματικά τον τρόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε.  Κι έτσι βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με ένα νέο πλέγμα προκλήσεων, που αφορούν το μέλλον, και η αντίδρασή μας σ’ αυτές θα καθορίσει το κατά πόσο θα καταφέρουμε να μην μείνουμε πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, που έχουν ήδη κάνει πολλά περισσότερα βήματα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.  

Οι προσδοκίες για οικονομική μεγέθυνση τα επόμενα χρόνια έχουν μόνο ένα τρόπο για να μετουσιωθούν σε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης: με επενδύσεις στην τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων και παράλληλες  ριζικές αλλαγές στα μοντέλα δημόσιας διοίκησης και Εκπαίδευσης, που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα βασικά συμπεράσματα των μελετών του ΣΕΒ για την 4η βιομηχανική επανάσταση και το περίγραμμα του βιομηχανικού συνεδρίου όπου θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα αναζητηθεί ο ενδεδειγμένος οδικός χάρτης, τα κρίσιμα ορόσημα, και οι κύριες ανάγκες για τη μετάβαση της βιομηχανίας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 12 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.