ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας το 2020 από τους διεθνείς οίκους

13:37 - 30 Δεκ 2019 | Οικονομία
Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας το 2020 από τους διεθνείς οίκους
Συνολικά οχτώ αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει το 2020 από τους τέσσερις διεθνείς ελεγκτικούς οίκους. Στα θετικά της ελληνικής οικονομίας που θα συνυπολογίσουν οι ελεγκτικοί οίκοι είναι η πλήρης άρση των capital controls, η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ και η εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Όπως εκτιμούν διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, πολύ δύσκολα φέτος οι διεθνείς οίκοι θα εντάξουν τη χώρα μας στο κλαμπ των ελίτ πριν ολοκληρωθεί η μεταμνημονιακή εποπτεία και πριν επιστρέψουν οι τράπεζες σε περίοδο κανονικότητας. Το καθοριστικό επίπεδο για την αναβάθμιση της Ελλάδας είναι να φτάσει στην κατηγορία ΒΒΒ, προκειμένου να εισέλθει ξανά στις χώρες που παρουσιάζουν ευρωπαϊκή κανονικότητα, κάτι το οποίο ίσχυε στη χώρα μας μέχρι και το 2007.

Ειδικότερα, πρώτη θα δοθεί στη δημοσιότητα η αξιολόγηση της Fitch, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου. Η αγορά διατηρεί υψηλές προσδοκίες από τον οίκο, καθώς δεν έχει αλλάξει από το 2018 τη βαθμολογία του για τη χώρα μας.

Παράλληλα, ακολουθούν οι S&P και DBRS, οι οποίοι θα αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία στις 24 Απριλίου. Η δεύτερη αξιολόγηση και των δύο έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Τέλος, στις 8 Μαΐου αναμένεται η γνώμη του οίκου Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας με την επόμενη αξιολόγηση να είναι προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.