ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονονομία της χώρας

15:27 - 20 Ιουν 2007 | Οικονομία
Απαισιόδοξοι για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, ευνοημένοι από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και υπέρμαχοι των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, δηλώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το εαρινό Ευρωβαρόμετρο, την έρευνα που αποτιμά το κλίμα της κοινής γνώμης των κρατών μελών της ΕΕ.

Γενικότερα,  η στάση της κοινής γνώμης στα διάφορα κράτη μέλη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά όργανά της είναι ευνοϊκότερη έναντι της έρευνας του φθινοπώρου του 2006. Επίσης, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι σαφής η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας τους.

Οι τρεις βασικοί δείκτες που καλύπτουν τη γενική στάση απέναντι στην ΕΕ – στήριξη της συμμετοχής στην ΕΕ (57%, +4), αναμενόμενα οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΕ (59%, +5) και εικόνα της ΕΕ (52%, +6) – αποκαλύπτουν πολύ θετικές τάσεις. Μια παράλληλη τάση σε επίπεδο εμπιστοσύνης μπορεί να παρατηρηθεί για την Επιτροπή (52%, +4) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (56%, +4).

Αναλυτικότερα, μόλις το 18% των ελλήνων θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έναντιευρωπαϊκού μέσου όρου 52% (+6).

Επίσης, 61% των ελλήνων στηρίζουν την ιδέα του ευρωπαϊκού συντάγματος, έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 66% (+3).

Ακόμη, 56% των ελλήνων στηρίζει την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 49% (+3).

Το 69% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι είναι πολύ ή αρκετά αισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, το 88% θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με αυτό το ζήτημα – ενώ το 57% το θεωρεί εξαιρετικά επείγον. Το 89% συμφωνεί ότι η ΕΕ πρέπει να δρομολογήσει επειγόντως νέες πολιτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.