ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόβλεψη Μητσοτάκη για ανάπτυξη 3% το 2020

09:05 - 17 Ιαν 2020 | Οικονομία
Πρόβλεψη Μητσοτάκη για ανάπτυξη 3% το 2020
Πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 3% το 2020 έκανε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως η πρόβλεψη του 4% που έκανε προεκλογικά δεν... βγαίνει και εκτίμησε πως η "μπίλια" θα κάτσει τελικά στο 3%.

"Η ανάπτυξη το 2020 θα είναι στο 3%. Εχω κάνει όλα όσα είχε δεσμευθεί να κάνω. Οι ενδείξεις είναι ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις και αυτό είναι καλό για τη Δημοκρατία μας", τόνισε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός. 

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι πιο αισιόδοξη που υπάρχει μέχρι στιγμής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας κάνει εκτίμηση για 2,4%. Στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η πρόβλεψη είναι για ανάπτυξη 2,8%.

Μειώσεις φόρων

Για τις μειώσεις φόρων που αποτελούν βασικό πυλώνα της κυβερνητικής πολιτικής ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Alpha: "Υλοποιούμε σχέδιο μείωσης φορολογικών συντελεστών που το υπηρετούμε σωστά. Υπάρχουν ήδη ψηφισμένα μέτρα. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα μπορούμε να κόψουμε και την εισφορά αλληλεγγύης, θα αρχίσει να περιορίζεται εντός του 2020. Νομίζω ότι μπορεί να καταργηθεί το 2021. Η φορολόγηση στη μισθωτή εργασία παραμένει αναλογικά υψηλή. Θα ζυγίζουμε αν χρειάζεται η πρόσθετη μείωση της εισφοράς των επιχειρήσεων. Η δυνατότητα για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα προκύψει από την απόδοση της οικονομίας και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.