ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «τραπέζι» θεσμών - τραπεζών το νέο πτωχευτικό δίκαιο

10:33 - 17 Ιαν 2020 | Οικονομία
Στο «τραπέζι» θεσμών - τραπεζών το νέο πτωχευτικό δίκαιο
Σχέδιο «Ηρακλής», ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εξωδικαστικός μηχανισμός και πτωχευτικό δίκαιο ήταν μόνο κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στη «μαραθώνια» συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του ενιαίου πτωχευτικού δικαίου και τούτο διότι οι εκκρεμείς υποθέσεις στο νόμο Κατσέλη ξεπερνούν τις 50.000. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο αναμένεται να έχει διαμορφωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2020, οπότε και λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας που παρέχει ο νόμος 4605/2019. Στόχος της κυβέρνησης είναι να η ενιαία ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος, μέσω μιας δεύτερης ευκαιρίας για εξυγίανση ή πτώχευση, αφήνοντας, παράλληλα, απ’ έξω τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Πονοκέφαλο» στους θεσμούς προκαλούν και οι λιγοστές εντάξεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ όσον αφορά τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, οι θεσμοί αναμένουν τη θέση του SSΜ για τη συστημική λύση του σχεδίου «Ηρακλής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.