ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς νέα αναβολή η δίκη της ΔΕΚΑ;

18:34 - 25 Ιουν 2007 | Οικονομία
Δεν αποκλείεται νέα αναβολή της δίκης των επτά πρώην μελών της ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών), πουκατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε χθες, αλλάευθύς μετά την έναρξή της οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση για αποβολή της πολιτικής αγωγής του Δημοσίου και των νομικών εκπροσώπων της ΔΕΚΑ . Όπως υποστήριξαν, το Δημόσιο δεν δικαιούται να παραστεί δεδομένου ότιδεν αναιρέθηκε από τον ’ρειο Πάγο το σκέλος της απόφασης του προηγούμενου δικαστηρίου που αφορούσε την αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου. Υπέβαλαν επίσης ένσταση για την εκπροσώπηση της ΔΕΚΑ από ιδιώτες δικηγόρους και όχι από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ο εισαγγελέαςΗλίας Κολιούσης χαρακτήρισε «νομικά βάσιμες» τις αιτιάσεις της υπεράσπισης και ζήτησε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της.

Το δικαστήριο(Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) θα ανακοινώσει την απόφασή τουγια την διεξαγωγή ή μη της δίκης αύριο το πρωί.

Παρά τον καύσωνα, προσήλθε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου ο βασικότερος, ίσως μάρτυρας Μιλτιάδης Έβερτ, καθώςκαι οι μάρτυρες κατηγορίας Γιώργος Κουρής, Αυγουστίνος Βιτζηλαίος και Δημήτρης Κωστόπουλος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.