ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώλιας: Σύμβαση χρηματοδότησης με Ε.Τα.Ε

14:30 - 26 Ιουν 2007 | Οικονομία
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EΤαΕ) κ. Francis Carpenter υπέγραψαν σήμερα Σύμβαση Χρηματοδότησης για την προώθηση και εφαρμογή της πρωτοβουλίας JEREMIE.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην διευκόλυνση της πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε πηγές χρηματοδότησης και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013. Η υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της 10ης Επιτροπής Παρακολούθησης για το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000 - 2006.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ των 27 που υπογράφει Σύμβαση εφαρμογής του JEREMIE, γεγονός που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα και πολιτική βούληση της χώρας μας για την υιοθέτηση και προώθηση σύγχρονων χρηματοοικονομικών μέσων. Η προώθηση της εν λόγω πρωτοβουλίας και η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την υπογραφή της Σύμβασης χαιρέτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ αμέσως μετά ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας δήλωσε:

 «Σταθερά, και σε καθημερινή βάση, δημιουργούμε τιςπροϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη τηςεπιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Τον περασμένο Μάρτιο, επιτύχαμε την ταχύτατη έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 από την Ε.Ε. και σήμερα συνεχίζουμε στο ίδιο πετυχημένο μονοπάτι. Στόχος μας είναι μέσα από την πρωτοβουλία JEREMIE, και αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, να θέσουμε στη διάθεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ένα μηχανισμό που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Επενδύουμε στη συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στην τεχνογνωσία τους που αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική εφαρμογή δράσεων στο σημερινό απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις νέες δυνατότητες και θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που γεννιούνται προς όφελος, όχι μόνο δικό τους, αλλά και της Ελληνικής οικονομίας συνολικότερα».

Από την πλευρά του οΔιευθύνων Σύμβουλος του ΕΤαΕ, κ. Francis Carpenter, ανέφερε σχετικά: “Με την υλοποίηση αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής συμφωνίας, η Ελληνική Δημοκρατία πιστοποιεί τον πρωτοποριακό ρόλο και την αποφασιστικότητά της για την υλοποίηση εξειδικευμένων και σύγχρονων χρηματοοικονομικών μηχανισμών. Από τη δική μας πλευρά, προσβλέπουμε σε μια δυναμική και εποικοδομητική συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JEREMIE”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.