ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Σε 20 ημέρες θα παρουσιάσουμε ανάλυση βιωσιμότητας χρέους

12:15 - 19 Φεβ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Σε 20 ημέρες θα παρουσιάσουμε ανάλυση βιωσιμότητας χρέους
H συζήτηση για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, στην οποία εντάσσεται και η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ήδη ανοίξει, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανακοίνωσε ακόμα πως «μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα έχουμε ετοιμάσει τη δική μας ανάλυση βιωσιμότητας χρέους».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι δεν περιμένει ότι η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης θα σημάνει και άμεσα αποφάσεις για τα πλεονάσματα. Τόνισε βέβαια πως μέχρι τον Ιούνιο περιμένει να έχει ληφθεί απόφαση για τη χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε πως η συζήτηση για τα πλεονάσματα λογικά θα κριθεί οριστικά μετά το καλοκαίρι και λογικά εντός του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του 2021-2022.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει από φέτος στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και ότι το ποσοστό θα αποφασιστεί αφού φανεί πώς θα εξελιχθεί η πορεία του προϋπολογισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.