ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας: «Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών»

14:12 - 27 Ιουν 2007 | Οικονομία
Την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ από τον «πρωτοφανή καύσωνα» ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών.

Στην ομιλία του, ο κ. Σιούφας είπε ότι το σύστημα άντεξε, παρά τις συνθήκες «Σαχάρας» που επικράτησαν.

Σε τροποποιημένη ρύθμιση του υπουργού, δίδεται προθεσμία 15 ημερών στους οφειλέτες καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών για να αποτρέψουν την κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, «δεν επιτρέπεται επιβολή κατάσχεσης για ικανοποίηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιριών παροχής πιστώσεων, καθώς και των εκδοχέων των απαιτήσεων αυτών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, επί ακινήτου του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί τη μοναδική κατοικία του, εφόσον ασκηθεί από τον ίδιο, εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από την επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση, ανακοπή κατά του σχετικού τίτλου εκτέλεσης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 933 επ. Κ.Πολ.Δ. και συντρέχουν, σωρευτικώς, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


α) η απαίτηση της τράπεζας, στο σύνολο της, όπως βεβαιώνεται στον σχετικό τίτλο εκτέλεσης, δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ,

β) δεν έχει εγγραφεί, με τη βούληση του οφειλέτη, επί του ακινήτου αυτού προσημείωση ή υποθήκη υπέρ της δικαιούχου Τράπεζας,

γ) ο οφειλέτης βρίσκεται σε αποδεδειγμένη και ανυπαίτια αδυναμία να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση.

Εάν δεν έχει ασκηθεί ανακοπή του πρώτου εδαφίου, ή αυτή απορριφθεί τελεσιδίκως, δεν εμποδίζεται η επιβολή κατάσχεσης».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.