ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αλογοσκούφη με εκπροσώπους του ΔΝΤ

16:08 - 27 Ιουν 2007 | Οικονομία
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ),στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει το Ταμείο με την ελληνική Κυβέρνηση. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΔΝΤ μετείχαν ο κ. Robert Ford ως επικεφαλής και η κ. Maria Luz Moreno-Badia. Από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΟΙ.Ο. κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. κ. Πλούταρχος Σακελλάρης και η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια στο ΔΝΤ κ. Μιράντα Ξαφά.

Nα σημειωθεί ότι χθες το κλιμάκιο του ΔΝΤ συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα στον οποίο οι υπεύθυνοι του διεθνούς οργανισμού έκρουσαν τον ''κώδωνα του κινδύνου'' για το ασφαλιστικό σύστημα και ζήτησαν την ταχύτατη λήψη μέτρων, διαφορετικά θα υπάρξει οικονομική κατάρρευση των Ταμείων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης Β.Μαγγίνας επισήμανε ότι το Ασφαλιστικό είναι «αποκλειστικά ζήτημα εθνικής πολιτικής» και επανέλαβε την πάγια κυβερνητική θέση ότι ουδεμία αλλαγή πρόκειται να υπάρξει ως τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η συνάντηση Μαγγίνα με το κλιμάκιο του ΔΝΤ έγινε στο πλαίσιο των περιοδικών ενημερώσεων του Διεθνούς Οργανισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.