ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κοροναϊός μπαίνει πια ως...παράμετρος και για την ελληνική οικονομία

11:24 - 25 Φεβ 2020 | Οικονομία
Ο κοροναϊός μπαίνει πια ως...παράμετρος και για την ελληνική οικονομία
Για πρώτη φορά μέλος της ελληνικής κυβέρνησης θέτει τον κοροναϊό ως παράμετρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των στόχων για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ελάφρυνση των πολιτών.

Για πρώτη φορά ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι λόγω του παγκόσμιου ξεσπάσματος της ασθένειας Covid-19, θα πρέπει να βλέπουμε τον προϋπολογισμό «μέρα - μέρα».

«Εχουμε μπροστά μας και μια περίοδο που πρέπει να δούμε και πώς θα εξελιχθούν και υγειονομικά τα πράγματα λόγω του κορονοϊού» ήταν η απάντηση του κ. Σκυλακάκη, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε αρχικά για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και το πόσα χρήματα θα απομείνουν για τη λεγόμενη «13η σύνταξη».

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως από αυτό το... μονοπάτι περνάει και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης που είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Προς το παρόν «δεν υπάρχει μείζων αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής», αλλά θα πρέπει να βλέπουμε την κατάσταση «μέρα – μέρα», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.