ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χάσανε το φως τους» στη Βόρεια Ελλάδα

12:59 - 28 Ιουν 2007 | Οικονομία
Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή της Μενεμένης σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος. Από την έκρηξη ξέσπασε και πυρκαγιά
Οπως μετέδωσε η ΝΕΤ, χωρίς ρεύμα φαίνεται ότι έχουν μείνει περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Αλεξανδρούπολης, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν στη Βέροια και στο Κιλκίς

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ αναφέρει ότι έγινε σταδιακά αποκατάσταση των γραμμών Μεταφοράς προς Αγ. Δημήτριο, Φιλίππους, Αμύνταιο και Βουλγαρία, ενώ  έχουν αρχίσει και αναλαμβάνουν φορτία οι μονάδες Κομοτηνής, Θησαυρού και ΕΝΘΕΣ. 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των διακοπέντων καταναλωτών έχει ήδη επανατροφοδοτηθεί και η αποκατάσταση συνεχίζεται.

Το μπλακ άουτ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, αποδίδεται σε ζημιά σε Αυτομετασχηματιστή του ΚΥΤ Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο , όπου ετέθησαν εκτός οι ζυγοί των 400 kV με συνέπεια την διακοπή του φορτίου τμήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής προς Χαλκιδική και Θράκη.

Με αφορμή τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που παρατηρούνται τόσο σε Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ( όπως Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες), ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας επισήμανε ότι «πράγματι η χώρα δοκιμάζεται τις τελευταίες δέκα ημέρες από συνθήκες πρωτοφανούς και παρατεταμένου καύσωνα με αποτέλεσμα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας να εκτιναχθεί στα ύψη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον  υπουργό Ανάπτυξης, «μεταξύ της 18ης Ιουνίου και της 27ης Ιουνίου, η συνολική ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε στην Αττική κατά 35,19% και στο σύνολο της χώρας κατά 26,46%».

«Μέχρι χθες, διαχειριστήκαμε με επιτυχία, επί 66 ώρες φορτία άνω των 9.000 MW, επί 36 ώρες φορτία άνω των 9.500 MW και επί 16 ώρες φορτία άνω των 10.000 MW. Παράλληλα, η αιχμιακή κατανάλωση στο Λεκανοπέδιο Αττικής ανήλθε σε 4.118 MW, έναντι 3.540 MW το 2005 και μόλις 3.000 MW το 2003», τόνισε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε « υπενθυμίζω ότι σε όλο το 2003 φορτία άνω των 9.000 MW (9.040) αντιμετώπισε το δίκτυο μόνο για μια ώρα, ενώ το 2004 (12 Ιουλίου), κατά την πρώτη ώρα που η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υπερέβη τα 9.000 MW, το νότιο σύστημα λόγω αδυναμιών στο δίκτυο μεταφοράς τέθηκε εκτός λειτουργίας.

«Στο χρονικό διάστημα Μάρτιος 2004 έως σήμερα, το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύθηκε σημαντικά», κατέληξε ο κ. Σιούφας.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.