ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Το ενδιαφέρον για επενδύσεις, ισχυρότερο απ'το φόβο του κορονοϊού

16:58 - 09 Μαρ 2020 | Οικονομία
Μητσοτάκης: Το ενδιαφέρον για επενδύσεις, ισχυρότερο απ'το φόβο του κορονοϊού
Την πεποίθηση πως «το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σημαντικότερο από το φόβο για τον κορονοϊό», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό του στο πλαίσιο του Επενδυτικού Forum, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που άνοιξε τις εργασίες του Φόρουμ μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα, αλλά και τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μιλώντας για την εικόνα της οικονομίας τόνισε ότι η ασύμετρη απειλή εξ ανατολών αλλάζει τις προτεραιότητες αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν. «Αποδείξαμε ότι έχουμε τη βούληση και την αποτελεσματικότητα για να φυλάξουμε τα σύνορα».

Τόνισε πως θεωρεί θετική την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες και ευχήθηκε να αποτελέσει την αρχή για αποκλιμάκωση. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει έμπρακτη αλλαγή στην στρατηγική της Τουρκίας. «Αν ο Ερντογάν θέλει αναθεώρηση της συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να αλλάξει στρατηγική».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αποσυρθούν οι πρόσφυγες από τα σύνορα και να αποδεχτεί η Τουρκία να πάρει γρήγορα πίσω πρόσφυγες. Κατέθεσε πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Frontex, τόσο μέσα στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά σύνορα για ανάσχεση των ροών.

Κορονοϊός

Για το ζήτημα του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα και τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης. Εστειλε δε το μήνυμα ότι υπό της παρούσες συνθήκες ίσως να μην μπορούν να πιαστούν συμφωνημένοι στόχοι που τέθηκαν στο παρελθόν».

Όπως είπε το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που περιμέναμε και ίσως δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.