ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία! Απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων

23:54 - 09 Μαρ 2020 | Οικονομία
Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία! Απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων
Την απόφαση της κυβέρνησης να μπει σε "καραντίνα" ολόκληρη η Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε.

Οι περιορισμοί των μετακινήσεων που είχαν αποφασιστεί για την "κόκκινη ζώνη" στη βόρεια Ιταλία πλέον επεκτείνονται σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα.

Σε διάγγελμά του ο Κόντε είπε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, αλλά και οι δημόσιες συναθροίσεις. Αναβάλλονται φυσικά μέχρι νεοτέρας και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κόντε η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και σε συνεννόηση με τους περιφερειάρχες. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, "αναγκάζεται" να λάβει αυτά τα μέτρα, καθώς διαπίστωσε πως αρκετοί πολίτες δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και το Σαββατοκύριακο πολλοί άνθρωποι έκαναν πάρτι σε κλειστούς χώρους.

"Πρέπει να βοηθήσουμε τους γιατρούς που παλεύουν", τόνισε ο Κόντε και κάλεσε όλους τους Ιταλούς με αίσθημα ευθύνης να σεβαστούν τις αποφάσεις για το κοινό καλό.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:26 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.