ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη γραμμή άμυνας και επίδομα σε εργαζόμενους- Αγωνία για αυτοαπασχολούμενους

18:52 - 17 Μαρ 2020 | Οικονομία
Πρώτη γραμμή άμυνας και επίδομα σε εργαζόμενους- Αγωνία για αυτοαπασχολούμενους
Το οικονομικό επιτελείο θα εξειδικεύσει το επόμενο πακέτο μέτρων, που θα αφορά στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις που βιώνουν μεγάλη πτώση του τζίρου τους, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης.
Ο Πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμα ότι σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις." Σύμφωνα με πληροφορίες το μηνιαίο έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους θα είναι 400 ευρώ, ενώ μένει να φανεί σε δεύτερη φάση τι μέτρα θα ληφθούν για αυταπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και "μπλοκάκια", αλλά  μέτρα για επιχειρήσεις με πτώση τζίρου άνω του 50%.
 
Στο μεταξύ το επίδομα θα καλύψει εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτουργούν εν μέρει. Επίσης, εισήγηση είναι ό,τι μέτρο ισχύσει για τις επιχειρήσεις, ως προς την αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων, να ισχύσει και για τα φυσικά πρόσωπα.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.