ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Ανάπτυξης: Απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών Κύριο

01:45 - 19 Μαρ 2020 | Οικονομία
Υπ. Ανάπτυξης: Απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών
Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και ασφαλώς ζήτησε από τις τράπεζες να βάλουν πλάτη. Στο ίδιο πλαίσιο, θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρέπει να ενοχλούνται οι πολίτες από τις εισπρακτικές εταιρίες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικά δάνεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky αναφέρθηκε στο θέμα και έδωσε είδηση: «Η οικονομία πάγωσε, είναι αυτονόητο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι εισπρακτικές εταιρίες και οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικά δάνεια (servicers) δεν μπορούν να λειτουργούν. Το πρωί θα εκδώσω σχετική απόφαση».

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι υπάρχει διαβούλευση με τις εισπρακτικές εταιρείες και τους services (εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων) για να μην υπάρχει πίεση προς την κοινωνία αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για την αναστολή των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως από τη στιγμή που έχουν κλείσει τα δικαστήρια, πλειστηριασμοί δεν γίνονται.

Στην απάντησή του για τους πλειστηριασμούς πρόσθεσε πως από την Πέμπτη κλείνουν όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα για την επιδημία COVID-19, ενώ στο ίδιο μέτρο ενέταξε και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων.

«Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, δεν νοείται καμία όχληση σε πολίτη. Η οικονομία σταμάτησε και ως εκ τούτου, αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:49 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.