ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» του ΥΠΟΙΚ για νέο πακέτο στήριξης τον Απρίλιο

11:55 - 19 Μαρ 2020 | Οικονομία
«Παράθυρο» του ΥΠΟΙΚ για νέο πακέτο στήριξης τον Απρίλιο
«Αυτή είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων που ισχύει ως τέλη Απριλίου και μετά θα πρέπει να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στη δεύτερη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έρθει νέο πακέτο μέτρων τον Απρίλιο.

Ο υπουργός στάθηκε και στο θέμα της απόλυσης τονίζοντας ότι «Κάθε ευεργέτημα, σε επιχείρηση όπως η αναστολή υποχρεώσεων, μείωση ενοικίου, ενίσχυση ρευστότητας κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει προϋπόθεση να μην γίνει καμία απόλυση» και επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης».

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε μετά τα χρεωλύσια σε ενήμερους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ενέργειες και για τα φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας μέσω Skype στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να παρακολουθούμε μείωση του τζίρου και να λάβουμε αποφάσεις για μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων», επισήμανε ο Χ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «Οριζόντια ρύθμιση για όλη την κοινωνία, θα σήμαινε επιστροφή στην κουλτούρα μη πληρωμών και οριζόντιας αθέτησης υποχρεώσεων».

«Ο κλάδος τουρισμού και μεταφορών πλήττεται σημαντικά. Θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες ενέργειες , πέραν των όσων ανακοινώθηκαν χθες», προανήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Tι μέτρα περιλαμβάνει το «αντίδοτο» για την ελληνική οικονομία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.