ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα... ψέλλισμα για το δώρο Πάσχα, έφερε αντιδράσεις

13:25 - 19 Μαρ 2020 | Οικονομία
Ένα... ψέλλισμα για το δώρο Πάσχα, έφερε αντιδράσεις
Το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, ως μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, «αξιολογείται», όπως είπε την Πέμπτη σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η λέξη «αξιολογείται» και μόνο από τη μεριά του υπουργού θορύβησε ασφαλώς τους εργαζομένους που κάνουν τον προγραμματισμό τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, κάτι που ίσως και να δικαιολογείται στην παρούσα συγκυρία. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι «ποντάρουν» στο δώρο Πάσχα και ανησυχούν.

Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια πως ο κ. Σταϊκούρας δεν αναφέρθηκε μόνος του σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε πως το επιτελείο αξιολογεί αυτό το ενδεχόμενο, όπως και πολλά ακόμα. Είναι πολλά σενάρια ανοιχτά για το τρίτο πακέτο στήριξης, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο. Επίσης, δεν αποσαφηνίστηκε, αν το μέτρο αυτό αξιολογείται συνολικά για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή μόνο για αυτές που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του κορονοϊού.

Πάντως, από τη μεριά της αντιπολίτευσης η απάντηση ήρθε άμεσα, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να τονίζει χαρακτηριστικά: «Ούτε να το διανοηθούν»!

«Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι "αξιολογείται" η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι "αξιολογείται" και ο ίδιος», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο facebook.

Πλεονάσματα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι η μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί υπό τις συνθήκες της κρίσης του κορονοϊού είναι επιτυχία της πολιτικής της. «Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της ΝΔ ότι "Ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του" έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι το έστω και με τον κορονοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα! Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσει μείωση του πλεονάσματος από το 2021», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.