ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου 13 δισ. ευρώ

15:22 - 19 Μαρ 2020 | Οικονομία
Citi: Αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου 13 δισ. ευρώ
Την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, σχολιάζει η Citi.

Η Citi σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ τη δέσμευσή της για τη νομισματική πολιτική, η οποία έχει χορηγήσει απαλλαγή από τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας για τίτλους που εκδίδει η Ελληνική κυβέρνηση για αγορές στο πλαίσιο της νέας αγοράς έκτακτης ανάγκης για την πανδημία (PEPP)».

«Το PEPP θα έχει συνολικό αρχικό ύψος 750 δισ. ευρώ. Οι αγορές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την κατανομή κεφαλαίου συμμετοχής στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, 1,73% για την Ελλάδα, που ισοδυναμεί με τις μέγιστες αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 13 δισ. ευρώ, αν και η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί για ευελιξία στην κατανομή των αγορών σε όλες τις κατηγορίες ομολόγων», αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

Ακόμα, η Citi διευκρινίζει ότι «η Ελλάδα δεν ήταν επιλέξιμη μέχρι σήμερα λόγω της χαμηλότερης κατηγορίας επενδυτικής αξιολόγησης της. Η διακύμανση των ελληνικών κρατικών ομολόγων διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο σε σχέση με την Ιταλία κατά τις τελευταίες ημέρες της αναταραχής στην αγορά και η πολυαναμενόμενη συμπερίληψη στο QE θα συμβάλλει πιθανώς στη συγκράτηση της αστάθειας και της μεταβλητότητας της αγοράς».

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Δυνατότητα αγοράς 12 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.