ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπάνα» 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών

09:23 - 27 Μαρ 2020 | Οικονομία
«Καμπάνα» 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός κ. Παπαθανάσης, κατ´ εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000€ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Ανάπτυξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μεταξύ χτες έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς για την επάρκεια του υγειονομικού υλικού προστασίας στα νοσοκομεία και τα φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της διεθνούς κρίσης με τη πανδημία του κορονοϊού και την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια. διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Παππά που έκανε λόγο για δεκάδες καταγγελίες σχετικά με μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού και φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας ιδιαίτερα στα υλικά πρώτης ανάγκης, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί διατίμηση σε αυτά τα υλικά.

«Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην υγεία, στην αγορά εργασίας και στην οικονομία», τόνισε ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι «είναι θέμα δημόσιας υγείας η διασφάλιση της επάρκειας των προϊόντων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία».

«Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας η ύπαρξη αντισηπτικών και μασκών. Πρέπει να παρέμβει το Δημόσιο το οποίο θα προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες. Η επάρκεια των αγαθών δεν είναι ζήτημα αγοράς. Πρέπει το Δημόσιο να παρέμβει και να προμηθευτεί πρώτες ύλες και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τα υγειονομικά υλικά ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διανομή υλικών πρώτης ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.