ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι όροι της Γαλλίας για να αποδεχθεί τη λύση ESM

14:22 - 02 Απρ 2020 | Οικονομία
Οι όροι της Γαλλίας για να αποδεχθεί τη λύση ESM
Καθώς κορυφώνονται οι... ζυμώσεις με στόχο να βρεθεί μία κοινή γραμμή πλεύσης, ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, ο Μπρούνο Λεμέρ διευκρινίζει πως η Γαλλία θα μπορούσε να αποδεχθεί τον μηχανισμό στήριξης του ESM, αλλά όχι με όρους μνημονίων, όπως ζητά η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.

Η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στην αντίδρασή της για την κρίση του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή και έχει ουσιαστικά «παγώσει» την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, όπως μεταδίδει το Reuters

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με βίντεο ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των χωρών του Βορρά και το Νότου ως προς το εύρος του πακέτου στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ο κ. Le Maire υποστήριξε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με περιορισμένους όρους και χωρίς «στιγματισμούς».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ενεργοποίησης νέας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα για 200 δισ. ευρώ καθώς και υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για την αντασφάλιση της ανεργίας.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.