ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα 800€: Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών και διορθώσεων

13:42 - 05 Απρ 2020 | Οικονομία
Επίδομα 800€: Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών και διορθώσεων
Μέχρι τις 10 Απριλίου έχουν προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω της κρίσης κορονοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι 20 Απριλίου. Σε τρία κύματα οι πληρωμές. Ποιες ημερομηνίες μπορούν να γίνουν διορθώσεις στο σύστημα.

«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, την ώρα που τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στην Εργάνη ανέρχονται σε 489.700 δηλώσεις επιχειρήσεων και 747.030 δηλώσεις εργαζομένων.

Πληρωμές και διορθώσεις

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των λογιστών, σχεδιάστηκε χρονοδιάγραμμα για:

1) Για υποβολή εντύπων επιχειρήσεων & εργαζομένων με βάση το ΑΦΜ

2) Χρόνους διορθώσεων

3) Χρόνοι καταβολής των 800€ (τρεις φάσεις).

Το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά, μη συμψηφιστέα με μια δόση είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης, θα είναι στις 15, 16 και 17 Απριλίου.

Για την Εργάνη δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10,11 και 12 Απριλίου. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για προετοιμασίας.

Το δεύτερο κύμα πληρωμών θα είναι 25,26 και 27 Απριλίου. Στις 21,22 και 23 Απριλίου θα υπάρξει δυνατότητα διορθώσεων και στις 24 πάλι κενή μέρα προετοιμασίας των συστημάτων.

«Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το τρίτο κύμα πληρωμών θα είναι μέσα στο Μάιο 5,6 και 7 Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο υπουργός.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό:

Στιγμιότυπο οθόνης 68

Επιστήμονες

Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο.

Αυτοαπασχολούμενοι

Για τους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. «Τιμούμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι, δεν υπάρχουν κάπου λεφτά που λιμνάζουν και δεν τα δίνουμε, αξιοποιούμε και τον τελευταίο πόρο” επισήμανε.

Δώρο Πάσχα

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη» ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. «Αν μπορούν και νωρίτερα να από τις 30 Ιουνίου καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 800€ και 600€: Οδηγός...«επιβίωσης» για πληρωμές και τρόπο υποβολής

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 05 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.