ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτόκιο 2,05% η έκδοση του επταετούς ομολόγου

15:54 - 15 Απρ 2020 | Οικονομία
Με επιτόκιο 2,05% η έκδοση του επταετούς ομολόγου
Με επιτόκιο στο 2,05% έκλεισε η σημερινή έκδοση 7ετούς ελληνικού ομολόγου, για το οποίο το ύψος των προσφορών ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των κεφαλαίων που θα αντληθούν, αν και όπως όλα δείχνουν θα κυμανθούν από 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Από τους αναδόχους δόθηκε αρχικα το guidance για το επιτόκιο σε mid swaps+230 μ.β. Με δεδομένο ότι τα mid swaps είναι στο -0,16%, η πρώτη τιμολόγηση έδινε επιτόκιο λίγο πάνω από το 2,1%. Λίγο αργότερα όμως αυτό άλλαξε και το νέο quidance δόθηκε στα mid swaps πλέον 220 μονάδες βάσης ή πέριξ του 2%. Τελικά η έκδοση έκλεισε με επιτόκιο 2,05%. 

Την έκδοση του ομολόγου έχουν αναλάβει έξι διεθνείς τράπεζες, οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.

Ο τίτλος, να σημειωθεί είναι επιλέξιμος και στο νέο έκτακτο QE της ΕΚΤ (PEPP) καθώς και για τις πράξεις repo της κεντρικής τράπεζας. Έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και αξιολόγηση B1 από την Moody's, BB από S&P και Fitch, και BBL από την DBRS.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στη συνέχεια θα υπάρξει νέα έξοδος τον Ιούλιο, το Σεπτέμβριο ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθοριστεί εάν υπάρξει και άλλη. Επίσης δεν αποκλείεται να γίνει αναχρηματοδότηση παλιότερων εκδόσεων αλλά κι έκδοση εντόκων.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Βγαίνουμε στις αγορές για να μην αγγίξουμε το «μαξιλάρι»

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 15 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.