ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: 138.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

21:39 - 22 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: 138.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»
Σχεδόν 140.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ενίσχυση μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής στην πλατφόρμα MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε στις 21 Απριλίου και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών αιτήσεις υπέβαλλαν 138.000 επιχειρήσεις.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί ένα σημαντικό πρόσθετο εργαλείο συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο καλύπτει όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους της οικονομίας. Η πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ για τη συμμετοχή στην επιστρεπτέα προκαταβολή άνοιξε στις 3 Απριλίου με αρχικό χρονικό περιθώριο συμμετοχής των επιχειρήσεων μέχρι τις 10 Απριλίου. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι και την Τρίτη 21 Απριλίου.

Οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο «myBusinessSupport» το διάστημα από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τις αρχές Μαΐου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να επαναληφθεί τους επόμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.