ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα

11:20 - 26 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα
Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία όμως δεν θα ανακοινωθούν άμεσα, αλλά και μέτρα επιδότησης της εργασίας προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης και από άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων ενός έκτακτου επιδόματος ανάλογα όμως με την πορεία της κρίσης.

Είπε επίσης πως θα υπάρξει ρύθμιση οφειλών όταν τελειώσει η περίοδος των αναστολών. «Δεν θα απαιτήσουμε σε έναν μήνα να πληρώσουν φόρους 3 μηνών».

Για τη δεύτερη φάση των μέτρων του Μαΐου επανέλαβε ότι θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία και θα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που θα ζητήσουν πίσω το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους. Στους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει πίσω η επιχείρηση θα συνεχίσει το κράτος να τους καταβάλλει «το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τους εργαζομένους του το κράτος θα συνεισφέρει για τις ημέρες που δεν εργάζεται κάποιος», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Είπε ως παράδειγμα πως «αν η επιχείρηση ζητήσει τους εργαζόμενους από 15 Μαΐου και μετά, τότε για το δεκαπενθήμερο 1η με 15 Μαΐου το κράτος θα καλύψει τις αποδοχές αναλογικά για το επίδομα των 800 ευρώ.»

Εξήγησε πως το σχέδιο SURE για την απασχόληση δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και «προσδοκούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό και έτσι να μπορέσει η χώρα να βοηθήσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις». Επανέλαβε πως ήδη οι επιχειρήσεις έχουν ζητήσει και έχουν πάρει 20.000 εργαζόμενους πίσω. «Σιγά-σιγά φεύγουμε από τις επιδοτήσεις και πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 26 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.