ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδόματα- Αποζημιώσεις: Νέο «κύμα» πληρωμών την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου

16:15 - 02 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Επιδόματα- Αποζημιώσεις: Νέο «κύμα» πληρωμών την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Συνεχίζεται και μέσα στον Μάιο η καταβολή επιδομάτων και αποζημιώσεων απέναντι στις επιπτώσεις του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που παραμένουν κλειστές και σε αναστολή εργασίας.

Οι πληρωμές αφορούν τις αιτήσεις που είχαν γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου και αυτές τις ημέρες «τρέχουν» οι διαδικασίες επαλήθευσης και εξακρίβωσης στοιχείων.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι εξής πληρωμές:

- Καταβολή ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ στους επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, οι οποίοι είτε ανέστειλαν με κρατική εντολή τη δραστηριότητά τους, είτε πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

- Καταβολή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.

- Καταβολή ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών.

- Καταβολή ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για μισθωτούς, που υπέβαλλαν αίτηση στο  supportemployees.services.gov.gr μεταξύ 21 και 30 Απριλίου, δηλαδή, το τρίτο «κύμα» πληρωμών της συγκεκριμένης κατηγορίας δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου και η υποβολή αιτήσεων στην «Εργάνη» για τους επιστήμονες που δικαιούνται τα 600 ευρώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα διαδικασία μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 02 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.