ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για την επόμενη μέρα

07:57 - 05 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Σύσκεψη Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για την επόμενη μέρα
Η χρηματοδότηση της οικονομίας για την μετά Covid-19 εποχή θα είναι το βασικό θέμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Oικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας), Ανάπτυξης (Άδωνις Γεωργιάδης) και τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών Alpha Bank (Βασίλη Ψάλτη), Attica Bank (Θεόδωρο Πανταλάκη), Εθνική Τράπεζα (Παύλο Μυλωνά), Eurobank (Φωκίωνα Καραβία) και Τράπεζα Πειραιώς (Χρήστο Μεγάλου).

Στην τηλεδιάσκεψη θα αποτιμηθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αναχαίτιση της αύξησης της ανεργίας. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας στη μετά Covid-19 εποχή.

Στη συζήτηση θα αναζητηθούν ποιοι κλάδοι εκτός των υπηρεσιών θα πρέπει να υποστηριχθούν για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η επόμενη αξιολόγηση την ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Moody’s να αξιολογήσει την πορεία της Ελλάδας με τις προσδοκίες να μην είναι, λόγω των συνθηκών, υψηλές.

Η Moody’s αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία της DBRS και της S&P, οι οποίες προχώρησαν σε υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας σε «σταθερό» από «θετικό».

Άλλωστε, ο οίκος αξιολόγησης έχει, ήδη, υποβαθμίσει το outlook των ελληνικών τραπεζών εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης σε «σταθερό» από «θετικό» μέσα στον Απρίλιο. Η Moody’s στην τότε αξιολόγησή της είχε τονίσει πως περιμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2021.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 05 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.