ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurostat:Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έκτακτες δαπάνες

13:24 - 05 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Eurostat:Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έκτακτες δαπάνες
Το 48% των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα απροσδόκητα οικονομικά έξοδα το 2019, όπως τα έξοδα μιας χειρουργικής επέμβασης, κηδείας, αντικατάστασης ενός πλυντηρίου ή ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά μέσο όρο σχεδόν ένα στα τρία άτομα (32%) δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει έκτακτα οικονομικά έξοδα. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα ήταν υψηλότερο στην Κροατία (52%), στη Λετονία (50%), στην Ελλάδα και την Κύπρο (και οι δύο 48%), τη Λιθουανία (47%) και τη Ρουμανία ( 44%). Το χαμηλότερο ποσοστό είχε η Μάλτα (15%).

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα σημειώθηκαν στα νοικοκυριά ενός ατόμου: το 40% των μεμονωμένων ατόμων δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα, και ιδίως το 56% των μεμονωμένων ατόμων με παιδιά.

Τέλος, σύμφωνα με τη Eurostat, υψηλότερο είναι το ποσοστό στις ανύπαντρες γυναίκες (43%) από ό,τι στους ανύπαντρους άνδρες (36%).

sjofihs

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 05 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.