ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του Πα.Σο.Κ

21:00 - 05 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Την παραίτησή του από τη θέση του του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλλε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ύστερα από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή του σε παλια υποθέση αγοραπωλησίας ομολόγων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιΐας, αλλά και εμπλοκής της συζύγου του σε διδασκαλία μαθημάτων σε ΙΕΚ χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα.

O Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι επί της θητείας του στο Ταμείο Οδοποιίας έγιναν με δική του πρωτοβουλία και συμπληρώνει ότι τα πορίσματα δόθηκαν στον κ. Δελημήτσο, ο οποίος τον διαδέχθηκε, και ότι τέθηκαν υπόψη των κυρίων Σουφλιά και Δούκα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι παραιτείται «για να δώσει τη μάχη απέναντι σε αυτούς που τον συκοφαντούν».

«Στόχος δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ υπενθυμίζει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η επιχείρηση λάσπης θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της» και πως η «διαφάνεια και η αλήθεια θα νικήσουν».

Οσον αφορά την υπόθεση της συζύγου του, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου δίδασκε την περίοδο που εκείνος ήταν αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ δέκα μαθήματα τον μήνα σε δύο διαφορετικά ΙΕΚ (νοσηλευτική, χειρουργική, ορθοδοντική και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών) χωρίς να έχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, καθώς ήταν απόφοιτη λυκείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γ. Κολιοκώστας μέσα στις επόμενες ημέρες θα διατάξει αυτοτελή προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τα αναγραφόμενα στο Τύπο για τις σχέσεις του τέως γενικού διευθυντή του με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας.

Μετά τη σύνταξη του πορίσματος της έρευνας ο κ. Κολιοκώστας θα αποφασίσει αν θα συσχετίσει την έρευνα με την κυρία ανάκριση για τα ομόλογα των Ταμείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.