ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ακόμη μεγαλύτερη ροή χρήματος τις επόμενες ημέρες

11:54 - 12 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Ακόμη μεγαλύτερη ροή χρήματος τις επόμενες ημέρες
H λογική των εγγυοδοτικών δανείων και εργαλείων για κεφάλαια κίνησης είναι για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών με τις επιταγές, διευκρινίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το 87% των επιταγών πληρώθηκαν στην ώρα τους, άρα το πρόβλημα δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή και τον Μάιο, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το κρατικό επίδομα.

«Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχει ξεκινήσει δίνοντας λεφτά, από την επιστρεπτέα προκαταβολή δίνονται λεφτά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η εκταμίευση πηγαίνει πάρα πολύ καλά, και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ροή χρήματος.

Ερωτηθείς για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η πρώτη ημέρα πήγε πάρα πολύ καλά, δίνοντας μια εικόνα ότι η οικονομία λειτουργεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χαθούν χρήματα.

Σε ερώτημα για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τον κίνδυνο, εάν ανοίξουν ενωρίτερα να χρειασθεί να κλείσουν, στην περίπτωση που παρατηρηθεί απότομη αύξηση των κρουσμάτων. «Όταν οι επιστήμονες μας πουν ότι πάμε καλά και δεν υπάρχει αύξηση, τότε θα μπορέσουμε κι εμείς να αποφασίσουμε... το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα». Το εάν θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου θα το κρίνει η εξέλιξη της πανδημίας, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε σε ένα συγκροτημένο σχέδιο. «Τα όποια μέτρα πάρουμε θα πρέπει να είναι συνολικά, ώστε να ξέρει η αγορά τι πρέπει να κάνει», συμπληρώνοντας ότι στα πλαίσια που αντέχει το κράτος και ο προϋπολογισμός εξετάζονται όλες οι προτάσεις.

«Σε αυτή την κρίση που διανύουμε όλοι θα χάσουμε από κάτι και θα βάλουμε όλοι πλάτη, ώστε να μπορέσει η οικονομία να περάσει απέναντι», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί η μάχη για την οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.