ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφορία: Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 20 Ιουλίου οι καταστάσεις για το πετρέλαιο

14:27 - 06 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 20 Ιουλίου 2007 θα μπορούν να υποβάλλουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων να αποστείλουν τις καταστάσεις με τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ή πετρελαίου Diesel θέρμανσης, που πραγματοποίησαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Την δυνατότητα αυτή στους υπόχρεους παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μέσω ειδικής διαδικτυακής πύλης (e-Καύσιμα) που έχει ενεργοποιήσει στο κεντρικό σύστημα  του ιστοχώρου ( www.gsis.gr ). Της ηλεκτρονικής υποβολής προηγείται η συμπλήρωση της Συγκεντρωτικής Κατάστασης, με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ., το οποίο διατίθεται δωρεάν από την αρχική σελίδα του ιστοχώρου www.gsis.gr, στην ενότητα Ελεύθερα προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες - Καταστάσεις για Πωλήσεις Πετρελαίου Θέρμανσης (πρόγραμμα για τη δημιουργία του αρχείου προς υποβολή).

Υπενθυμίζεται ότι στις καταστάσεις αυτές οι υπόχρεοι θα πρέπει να αναγράψουν αναλυτικά τις διενεργηθείσες πωλήσεις με τα στοιχεία του πελάτη (π.χ. ιδιώτης, πολυκατοικία, αγρότης, ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση) αλλά και τις ακριβείς ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διέθεσαν την συγκεκριμένη περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η αναλυτική καταγραφή των στοιχείων των καταναλωτών από τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων με τις ακριβείς ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διέθεσαν και η υποβολή αυτών των καταστάσεων στην Γ.Γ.Π.Σ. αποτέλεσαν ένα από τα μέτρα που εφηύρε η κυβέρνηση για την πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.