ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταξιούχοι: Στα σκαριά ρύθμιση για τον αναδρομικό καταλογισμό φόρου

08:48 - 18 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Συνταξιούχοι: Στα σκαριά ρύθμιση για τον αναδρομικό καταλογισμό φόρου
Σε νέα παράταση της προθεσμίας εξόφλησης του φόρου έως τις 31 Ιουλίου 2020 προσανατολίζεται το υπ. Οικονομικών για όσους συνταξιούχους δε δήλωσαν αναδρομικά συντάξεων που έλαβαν, για τα έτη 2013 και πριν.

Με βάση αυτή τη ρύθμιση, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη οφειλή τους σε έως και 48 δόσεις, μέχρι το 2024. Σημειώνεται ότι όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα υπήρξε μια αρχική προθεσμία για τακτοποίηση των οφειλών αυτών στις 28 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια και λόγω πανδημίας υπήρξε παράταση έως 31 Μαΐου, που όμως φαίνεται ότι δε θα είναι η τελευταία. Ήδη βέβαια οι εκκαθαρίσεις από τις ΔΟΥ γίνονται κανονικά.

Η ρύθμιση για παράταση πάντως αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε όσους πρέπει να πληρώσουν να το κάνουν με δόσεις, ενώ θα τους απαλλάξει από προσαυξήσεις σε περίπτωση καταβολής συμπληρωματικών δηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα θα προβλέπεται διαγραφή φόρων που λανθασμένα βεβαιώθηκαν στους συνταξιούχους από τις Δ.Ο.Υ. εφόσον διαπιστώθηκε πως είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις για τα αναδρομικά που έλαβαν και πλήρωσαν όσα τους αναλογούν. Επίσης, θα γίνει ορθός επιμερισμός των αναδρομικών στα έτη όπου ανάγονται αλλά και πρόβλεψη για καταβολή της οφειλής σε έως και 48 δόσεις, μέχρι το 2024.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:52 - 18 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.