ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βεσυρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να βελτιωθεί η λειτουργία του Υπερταμείου

08:39 - 19 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Βεσυρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να βελτιωθεί η λειτουργία του Υπερταμείου
«Στόχος της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ ήταν και είναι η ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών. Να βελτιωθεί η λειτουργία του Υπερταμείου προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Να έχει η πολιτεία ενεργό συμμετοχή και εποπτεία σε τομείς που άπτονται της λειτουργίας του, όπως είναι οι πολιτικές διακυβέρνησης των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που υπάγονται στο Υπερταμείο».

Αυτό υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας στους επερωτώντες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι κάλεσαν τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης ώστε να αλλάξει τις ταπεινωτικές και καταστροφικές συνέπειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υποθήκευσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία της χώρας, όπως είπαν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, μέσα σε στενά περιθώρια αντίδρασης και αλλαγών, αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και με την οποία δέσμευσε τη δημόσια περιουσία και τη χώρα για 99 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή μας είναι να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Αντιθέτως, ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με όρους δημοσίου συμφέροντος αλλά και να παραχθεί υπεραξία μέσα από την αξιοποίηση που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία», επεσήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «πραγματοποιείται έλεγχος για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση των δέκα χιλιάδων εκατόν δέκα εννέα ακινήτων που ανήκαν στο ελληνικό δημόσιο και μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ το 2018, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου».

«Από τα εννέα χιλιάδες εκατόν εβδομήντα έξι ακίνητα που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, οι οκτώ χιλιάδες τρακόσια τριάντα εννέα ΚΑΕΚ, δηλαδή το 82,40% του συνόλου, εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μεταβίβασης. Είναι δηλαδή, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί, περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ αλλά και άλλες κατηγορίες που εξαιρούνται. Συνεπώς μόνο το 1/9 θα μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, καταλογίζοντας στη προηγούμενη διοίκηση «πρόχειρη και επιπόλαιη επιλογή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.