ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακή ενίσχυση, 0,3% της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο

13:24 - 10 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Οριακή αύξηση της τάξης του 0,3% σημείωσε το Μάιο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό δείκτη.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2007, σε σύγκριση με τον δείκτη του αντίστοιχου περσινού διαστήματος παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%, έναντι αυξήσεως 0,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2006 προς το 2005.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η αύξηση κατά 0,3% του δείκτη προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση, κατά 17,7%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση, κατά 1,5%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων ποτών και της παραγωγής παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε αύξηση, κατά 1,5%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.