ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γραμματεία Καταναλωτή: Φυλλάδιο για τις τιμές των προϊόντων στα κυλικεία

16:50 - 10 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσαν ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ξεκινήσει τη διανομή φυλλαδίου, σχετικά με τις υποχρεωτικές τιμές πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που διατίθενται από τα κυλικεία πλοίων, τρένων, σιδηροδρομικών σταθμών, αεροδρομίων, δημοσίων πλαζ, αρχαιολογικών χώρων κ.τ.λ.

Το ειδικό ενημερωτικό έντυπο έχει τίτλο « ... τα Μάτια Σας Ανοιχτά» και διανέμεται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής.

Είναι γραμμένο στα ελληνικά και αγγλικά και περιλαμβάνει αναλυτικό πίνακα τιμών, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει ακριβώς πόσο πρέπει να πληρώσει για κάθε είδος που αγοράζει από τα κυλικεία. Οι τιμές, καθώς και τα είδη που πρέπει υποχρεωτικά να διατίθενται στους χώρους αυτούς, καθορίζονται από την αγορανομική διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έντυπο παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του, σε περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου. Δηλαδή, στις περιπτώσεις όπου οι τιμές είναι υψηλότερες από τις προβλεπόμενες, ή όταν τα συγκεκριμένα είδη δεν διατίθενται από τα κυλικεία.

Η διανομή του εντύπου θα συνεχιστεί και τα επόμενα Σαββατοκύριακα,αξιοποιώντας την αυξημένη εποχική κίνηση, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.