ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της υποψηφιότητας Ντομινίκ Στρος Καν για ΔΝΤ η Ελλάδα

21:35 - 10 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Σε πολιτική συμφωνία για την υποστήριξη του Γάλλου πρώην υπουργού οικονομίαςΝτομινίκ Στρος-Καν για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατέληξαν οι υπουργοί οικονομίας της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ότι «Το πνεύμα που κυριάρχησε ήταν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προτείνει ένανυποψήφιο κοινής αποδοχής».

Υπενθύμισε ότι υπάρχει μια πολυετής παράδοση σύμφωνα με την οποίαη Ευρώπηέχει την πρωτοκαθεδρίαστην πρόταση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΝΤ και οι ΗΠΑ για τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Γαλλία, είπε ο υπουργός, κατέθεσεπρόταση για την υποστήριξη του Ντ. Στρος Καν, η οποίασυνάντησε τη γενικότερη αποδοχή αλλά και την υποστήριξη της Ελλάδας. Στη συζήτηση που έγινε, πρόσθεσε, υπήρξε ένας προβληματισμός για το κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξει η διαδικασία με τηνεξέταση και άλλων πιθανών υποψηφίων.

Αφού επεσήμανε ότι τελικά επικράτησε η άποψη να μην ανοίξει η συζήτηση, καθώς ηλήψη απόφασης είχε επείγοντα χαρακτήρα, ο Γ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες μέλη με τα χαρακτηριστικά του Στρος-Καν, που διαθέτουνευρεία γνώσητου διεθνούς περιβάλλοντοςκαι των οικονομικώνζητημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.