ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

16:32 - 08 Μαρ 2006 | Οικονομία
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Τετάρτη, η νέα υπηρεσία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.
Με τη νέα αυτή υπηρεσία που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη ΓΓΠΣ προσφέρονται σημαντικές δυνατότητες. Πρωτίστως είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει κατευθείαν το εκκαθαριστικό του με την υποβολή της δήλωσής του. Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά όπως:
• Εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων
• Aμεση ανάκτηση πληροφοριών
• Εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf). Για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr , είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στην υπηρεσία TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε πολίτης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου www.taxisnet.gr. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.