ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Θα επανεξετάσουμε το δεύτερο εξάμηνο την πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ

16:01 - 05 Ιουν 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Θα επανεξετάσουμε το δεύτερο εξάμηνο την πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ
«Θα επανεξετάσουμε το θέμα το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέδριο του Economist, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Υπό τα νέα δεδομένα που ακολούθησαν το ξέσπασμα της πανδημίας, η προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων και των κεφαλαίων που είναι διαθέσιμα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, μιλώντας για τα κεφάλαια του ESM, σημείωσε ότι: «Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταφύγει στις πιστωτικές γραμμές του ESM, αφού η κυβέρνηση έχει κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει συνετή χρήση των πόρων της χώρας»

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις εκτιμήσεις της για ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021. «Η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη το επόμενο έτος» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ συμπλήρωσε: «Το 2020-21 η Ελλάδα θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ε.Ε. και θα έχει βιώσιμο χρέος».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 05 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.