ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Σωστή η διεύρυνση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

18:05 - 10 Ιουν 2020 | Οικονομία
Θετικό βήμα θεωρεί την ενίσχυση του προγράμματος "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Σχολιάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κορκίδης επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία είναι η ανεργία και βρίσκεται ανάμεσα στη στενή σχέση επιχειρήσεων και εργαζομένων, αφού δεν είναι μόνο τα λουκέτα που δημιουργούν ανεργία, αλλά και αντίστοιχα η ανεργία που οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτα, από τη μείωση του εισοδήματος και, κατά συνέπεια, της κατανάλωσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως σχεδόν το 1/3 των κοινοτικών κονδυλίων ανάκαμψης και ΠΔΠ έχει σχεδιαστεί για την ταυτόχρονη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

Η διεύρυνση της χρηματοδότησης του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, κινείται στη σωστή κατεύθυνση δεδομένου ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ακόμα συμπιεσμένα και το φάσμα της αύξησης της ανεργίας ορατό. Κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ταμειακού χώρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων, άρα και των θέσεων εργασίας, μας βρίσκει σύμφωνους όπως επίσης και η πρόνοια επιδότησης, για το μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται, ποσοστού των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, ώστε να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή η οποία, με νομοθετική πρωτοβουλία, πρέπει να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Επίσης, στα θετικά μέτρα πρέπει να πιστωθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αποτελεί προαπαιτούμενο, για να γίνει πιο ελκυστική η αγορά εργασίας, να μειωθεί η παραβατικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.