ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παράταση για το διαγωνισμό των ψηφιακών ταυτοτήτων

21:19 - 30 Ιουν 2020 | Οικονομία
Νέα παράταση για το διαγωνισμό των ψηφιακών ταυτοτήτων
Απανωτές είναι οι αναβολές για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καθώς η χώρα μας έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να εκδώσει ψηφιακές ταυτότητες.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες υψίστης ασφαλείας παρατάθηκε έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση, που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για ένα έργο που κοστολογείται στα 515 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι πρότινος καταληκτική ημερομηνία ήταν η 30η Ιουνίου 2020.

Όσον αφορά τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, υπάρχει μεγάλο «κοντράρισμα» πανίσχυρων εταιρειών. Ειδικότερα, στους πιθανούς υποψήφιους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είναι η γερμανική εταιρεία Veridos, η γαλλική Gemalto του ομίλου Thales, η επίσης γαλλική Idemia, η βελγική Pitkit Zetes Smartech και η ιαπωνική Toppan Printing, η οποία τυπώνει τα ελληνικά διαβατήρια, ύστερα από σύμβαση που έχει υπογράψει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ακτινογραφία των νέων ταυτοτήτων

Οι νέες ταυτότητες - κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών.

Οι ψηφιακές ταυτότητες θα αποτελέσουν για τους Έλληνες το «κλειδί» των συναλλαγών από απόσταση με το ελληνικό Δημόσιο, εκτός από έγγραφο ταυτοποίησης του προσώπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:09 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.