ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» παράτασης στις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ

11:22 - 15 Ιουλ 2020 | Οικονομία
«Παράθυρο» παράτασης στις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ
Πιθανή φαίνεται μια ολιγοήμερη παράταση στην διορία, που λήγει σήμερα, για να υποβάλουν τις οριστικές αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Με βάση όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει χρόνο σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν, παρότι άνοιξε κατ΄ εξαίρεσην για αυτούς ξανά η εφαρμογή ώστε να διορθώσουν τα λάθη που είχαν κάνει στην αρχική φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως τόνισε ο κύριος Σταϊκούρας, από την Επιστρεπτέα Ι και Επιστρεπτέα ΙΙ έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις. Ειδικά στη β΄ φάση του Προγράμματος μάλιστα, δικαιούχοι της βοήθειας καθίστανται κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις από τα νησιά, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ» προβλέπεται να διατεθούν στους δικαιούχους 1,06 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, με βάση και τη σχετική υπουργική απόφαση, το ύψος του ελάχιστου δανείου διαμορφώνεται σε:

  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου.
  • 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους.
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους.
  • 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους.
  • 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.