ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Σε διαδικασία έγκρισης νέο επενδυτικό project

08:43 - 06 Αυγ 2020 | Οικονομία
Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει «παγώσει» τις επενδύσεις τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας, μάλιστα ότι πρόκειται να ανακοινωθεί νέα μεγάλη επένδυση, την οποία δεν κατονόμασε.

«Όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως και αύριο (Παρασκευή) διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από την Enterprise Greece. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισής της από την Enterprise Greece» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

«Καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορονοϊού μόνο η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος πάγωσε από εμάς γιατί η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα άρα θα πουλούσαμε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα» διευκρίνισε. Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωράνε ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Καβάλας. «Υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει» σημείωσε.  

«Από εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν από τρεις εβδομάδες ότι δεν ανοίγουμε την οικονομία γρηγορότερα τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα ρωτάνε γιατί δεν κλείσαμε την οικονομία γρηγορότερα κλπ. Δεν τους πιάνεις από πουθενά» δήλωσε δε για την αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Ο κορονοϊός έχει παγκόσμια έξαρση, και δυστυχώς πανευρωπαϊκή έξαρση, πάλι τηρουμένων των αναλογιών στο 2ο κύμα η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και σε κρούσματα και ευτυχώς στους θανάτους. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σκληρά μετρά εντοπισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας αν η πανδημία βρεθεί σε πολύ υψηλό επίπεδα, αλλά καθολική καραντίνα αποκλείεται» παρατήρησε.  

Για το Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στην πρώτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στόχος ήταν ένα πρώτο σκιαγράφημα των προτάσεων που θα γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου. «Το μεγαλύτερο ρεκόρ σε πραγματικές πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων έφτανε στο μέγιστο στα 5 δισ. ευρώ. Πρέπει να το διπλασιάσουμε, περίπου στα 10 δισ. ευρώ, δεν είναι τόσο εύκολο ούτε τόσο αυτονόητο, αλλά γι’ αυτό έγινε ο ανασχηματισμός» είπε ο υπουργός. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:48 - 06 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.