ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφορία: Έως 31/8 η υποβολή των καταστάσεων για το πετρέλαιο

14:22 - 20 Ιουλ 2007 | Οικονομία
Περιθώριο μέχρι τις 31 Αυγούστου έχουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων προκειμένου να αποστείλουν ηλεκτονικά τις καταστάσεις με τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ή πετρελαίου Diesel θέρμανσης, που πραγματοποίησαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των εν λόγω καταστάσεων καθώς η αρχική προθεσμία υποβολής των οποίων έληγε κανονικά σήμερα      

Επισημαίνεται ότι οι καταστάσεις υποβάλλονται μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. μέσω του προγράμματος e-καύσιμα. Διευκρινίζεται ότι εμπρόθεσμες καταστάσεις δεν υποβάλλονται πέραν του ανωτέρω τρόπου ούτε μέσω Κ.Ε.Π. ούτε μέσω Δ.Ο.Υ.

Υπενθυμίζεται ότι στις καταστάσεις αυτές οι υπόχρεοι θα πρέπει να αναγράψουν αναλυτικά τις διενεργηθείσες πωλήσεις με τα στοιχεία του πελάτη (π.χ. ιδιώτης, πολυκατοικία, αγρότης, ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση) αλλά και τις ακριβείς ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διέθεσαν την συγκεκριμένη περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η αναλυτική καταγραφή των στοιχείων των καταναλωτών από τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων με τις ακριβείς ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διέθεσαν και η υποβολή αυτών των καταστάσεων στην Γ.Γ.Π.Σ. αποτέλεσαν ένα από τα μέτρα που εφηύρε η κυβέρνηση για την πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.