ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η κρίση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις Κύριο

21:11 - 22 Σεπ 2020 | Οικονομία
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η κρίση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις
Να κάνει την κρίση ευκαιρία και να προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις κάλεσε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την τοποθέτηση του στο φόρουμ που διοργάνωσε ο κύκλος ιδεών, το think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Η κρίση που βιώνουμε αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση πρέπει να την αρπάξει απ' τα μαλλιά τώρα!», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Μυτιληναίου, που συμμετείχε σε διαδικτυακό πάνελ του συνεδριου μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Ρέτσο και Φωκίωνα Καραβία.

«Οι Βρυξέλλες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε βασικά σημεία του μηχανισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και πιέζει τις χώρες να υποβάλουν τα σχέδια τους. Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει τις Βρυξέλλες να καθορίσουν τις γενικές Αρχές γιατί θεωρώ ότι αυτές, με τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει, θα καθυστερήσουν πολύ. Οπότε εμείς πρέπει να χαράξουμε ένα εθνικό σχέδιο και να προχωρήσουμε με αυτό και ας μη χρηματοδοτηθεί τελικά πλήρως απ' την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μυτιληναίος.

Πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο έμπειρος επιχειρηματίες εκτίμησε πως επίκειται «επιχειρηματικό ξεσκαρτάρισμα με καταλύτη την πανδημία» που θα οδηγήσει σε έναν νέο επιχειρηματικο-οικονομικό «σκελετό».

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας την πρωτοφανή ταχύτητα και την αποφασιστικότητα με την οποία αντέδρασαν οι κυβερνήσεις και – κυρίως – οι μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες, με αποτέλεσμα οι αγορές μετοχών τελικά να γυρίσουν ανοδικά προεξοφλώντας σε ένα βαθμό το τέλος της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ειδικότερα σημείωσε πως δημοσιονομικά η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε στο κομμάτι των δυνατοτήτων της χώρας, γεγονός που βοήθησε να μετριαστεί η ύφεση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:16 - 22 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.