ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακίρης: Έρχεται νέο πρόγραμμα αποκλειστικά για πολύ μικρές επιχειρήσεις

21:43 - 20 Οκτ 2020 | Οικονομία
Τσακίρης: Έρχεται νέο πρόγραμμα αποκλειστικά για πολύ μικρές επιχειρήσεις
Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για πολύ μικρές επιχειρήσεις, με δάνεια έως 50.000 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή ως τέλος του 2020, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, σε συνέντευξή του στο Radio North 98.

«Αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία παίρνουν χρόνο για να στηθούν» εξήγησε. «Δεν θα ήθελα να διακινδυνεύσω και να πω μια ημερομηνία αλλά κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά όλα αυτά να προχωράνε γρήγορα. Θεωρώ ότι θα το δούμε μέχρι το τέλος του 2020», σημείωσε.

Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, είναι ένα πλέγμα μέτρων, που θα περιλαμβάνει, όσο το δυνατόν περισσότερους πληττόμενους και το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι μια έμπρακτη απάντηση στο παράπονο πολλών μικρών επιχειρήσεων ότι σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω των κριτηρίων κάποιων προγραμμάτων, ή λόγω των κριτηρίων που θέτουν οι τράπεζες, μένουν πίσω στην μοριοδότηση και εκτός ενισχύσεων, παρά το γεγονός ότι πληρούν τα βασικά κριτήρια.

«Το τραπεζικό σύστημα, έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του ρίσκου», είπε ο κ. Τσακίρης. «Έχει διευρύνει αρκετά τα κριτήρια του και τον κύκλο των επιχειρήσεων που μπορεί να δανειοδοτήσει, όμως, από την άλλη πλευρά πρέπει να προστατεύσει και τα χρήματα των καταθετών. Μοιάζει και με την καλή και με την κακή έννοια… με το αυγό του Κολόμβου αλλά προωθώντας διαφορετικές δράσεις, προσπαθούμε να φτάσουμε και σ` αυτούς που δεν τους πιάνει η επιστρεπτέα προκαταβολή ή το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε.

Εκτίμησε δε, ότι η βελτίωση στην πραγματική οικονομία θα γίνει αισθητή στην τσέπη των πολιτών περί τα τέλη του ΄21, όταν θα αρχίσουν να αποδίδουν και οι προσπάθειες των επενδύσεων.

«Παρά την πανδημία δεν έχει καθυστερήσει σχεδόν καμία από τις επενδύσεις που έχει σχεδιάσει αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σχετικά με το πότε θα φανεί ο αντίκτυπος στην κοινωνία και στην αγορά , αυτόν τον χρόνο δεν μπορούμε …ούτε να τον συντμήσουμε, ούτε να τον μεγαλώσουμε. Αργά ή γρήγορα, η αγορά θα αρχίσει να απορροφά τα οφέλη από αυτές τις επενδύσεις που “τρέχουν”, γύρω στα τέλη του ΄21. Δυστυχώς αυτό που περνάμε είναι παγκόσμιο σοκ και κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό. Είναι δεμένα τα χέρια όλων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.