ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέλης στο Bloomberg: Προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες του Σίτι

15:20 - 13 Νοε 2020 | Οικονομία
Πατέλης στο Bloomberg: Προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες του Σίτι
Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι του Λονδίνου οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν εκτός Λονδίνου ενόψει του Brexit στην αρχή του νέου έτους, έκανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού  τόνισε ότι το Brexit δημιουργεί ευκαιρίες, με την ελληνική κυβέρνηση να συζητά με τρία πιστωτικά ιδρύματα τα οποία «θέλουν να διαφοροποιηθούν έξω από το Λονδίνο» ενόψει της αποχώρησης της Βρετανία από την ΕΕ.

Πρόκειται για το νέο στόχο της κυβέρνησης, όπως είπε μετά τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, αλλά και την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατέλης, η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εκλέχθηκε η κυβέρνηση και παρά την πανδημία προσπαθεί να το υλοποιήσει.

Η αρχή έχει ήδη γίνει και αναζητούνται νέες ευκαιρίες, μέσω της Βρετανίας και των εξελίξεων που δημιουργεί το Brexit.

Σε άλλο σημείο ο κ. Πατέλης ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην οικονομική ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.