ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες επιχειρήσεις αφορά η μείωση ενοικίου κατά 80%

11:18 - 16 Δεκ 2020 | Οικονομία
Ποιες επιχειρήσεις αφορά η μείωση ενοικίου κατά 80%
Μείωση του ενοικίου κατά 80% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου για τις πληττόμενες ανακοίνωσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Το μέτρο αφορά περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες μένουν κλειστές την εορταστική περίοδο. Το μέτρο αφορά δηλαδή επιχειρήσεις για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, είτε λειτουργούν με το σύστημα του click away.

Το μέτρο αφορά συνολικά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου. 

Οι επιχειρήσεις αυτές δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% τον Δεκέμβριο ενώ η μείωση κατά 80% αφορά το επόμενο δίμηνο, δηλαδή Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οπότε και θα πληρώσουν το 20% του μηνιαίου μισθώματος.

Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες

Όσο για τους ιδιοκτήτες, θα αποζημιωθούν κι αυτοί με τη σειρά τους, αλλά σε ποσοστό 60%.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν από το κράτος με το 60% του ενοικίου και όχι της ζημίας, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
 
Το κόστος του ενοικίου θα επιμεριστεί δηλαδή κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση. 
 
Βέβαια, η ΠΟΜΙΔΑ που τους εκπροσωπεί ζητά αποζημίωση 80%, καθώς σημειώνει πως όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους, λόγω των υποχρεωτικών μειώσεων στα ενοίκια.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.