ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέχεια στο διάλογο μέσω Twitter: Απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου

14:17 - 21 Δεκ 2020 | Οικονομία
Συνέχεια στο διάλογο μέσω Twitter: Απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου
Συνέχεια στο... διάλογο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω Twitter έδωσε τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Αγαπητέ Νίκο, ορίστε μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος - σταμάτα να ζητάς βοήθεια από άλλους και να βλάπτεις την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που διευθετούμε τις διαφορές μας ευθέως, ειλικρινά και με ζέση» έγραψε αρχικά ο Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας ανάρτηση του Νίκου Δένδια, στην οποία είχε ποστάρει συνέντευξή του.

Στη συνέντευξη ο κ. Δένδιας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο για διεύρυνση της ατζέντας του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανήλθε τη Δευτέρα με νέες αναρτήσεις απευθυνόμενος στον κ. Τσαβούσογλου.

Σε ανάρτησή του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε προς τον Τούρκο ομόλογό του την ελπίδα η Άγκυρα «να εγκαταλείψει τις απειλές για πόλεμο κατά της Ελλάδας, να γίνει πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο νεο-οθωμανική και να απέχει από προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες» -ήτοι, τα τρία «Α», όπως γράφει χαρακτηριστικά, στην αγγλική γλώσσα («abandon», «aspire», «abstain»).

Κλείνοντας, δε, φρόντισε να «υπενθυμίσει» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η μόνη βάση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1340969092258418688}

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. 'Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 21 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.